Juvan kulttuuri ry jakaa kulttuuristipendit koululaisille

Juvan kulttuuri ry jakaa vuosittain kulttuuristipendejä Juvan koulujen oppilaille.  Stipendejä myönnetään kolme kappaletta: yksi alaluokkien  oppilaalle, yksi yläluokkien oppilaalle ja yksi lukion oppilaalle. Stipendien tarkoituksena on palkita osaavia ja aktiivisia Juvan koulujen oppilaita kulttuurin eri alojen harrastamisesta sekä sen toteuttamisesta koulussa tai sen ulkopuolella. Stipendillä halutaan nostaa esiin aktiivisia lähiyhteisön vastuunkantajia. Stipendien jako on valmisteltu yhdessä koulujen opettajakuntien kanssa. Tänä vuonna stipendit luovutetaan palkittaville  Juvan kulttuuri ry:n järjestämässä  kulttuurigaalassa.

Tänään palkittavat koululaiset eli stipendin saavat tänä vuonna;

JUSSI PESONEN Juvan lukio, 3B  ;  200 euroa

Jussi on osallistunut aktiivisesti Juvan lukioteatterin toimintaan: hän on osin käsikirjoittanut sekä myös näytellyt ansiokkaasti eri produktioissa myös koronavuosina. Lisäksi Jussi on armoitettu puheidenpitäjä koulumme tilaisuuksissa ja innovatiivinen oppilaskunnan hallituksen ideanikkari ja yhteishengen nostajana.

VILHO REPONEN Juvan yhtenäiskoulu,  8 B; 150 euroa

Vilho on innokas kädentaitaja. Vilho suunnittelee työnsä huolella ja piirtää omat tekniset piirustuksensa, joita hän seuraa tarkasti. Vilhon valmistamat esineet noudattelevat perinteisiä käsityötapoja, ja hän osaa taidokkaasti valmistaa esimerkiksi erilaisia liitostyyppejä. Valmistettavat tuotteet ovat hyvin viimeisteltyjä. Vilho osaa käyttää koneellisia työstötapoja mutta kykenee ja suosii myös käsin valmistamista.

Oppituntien lisäksi Vilho osallistuu Juvan kunnan käsityökerhoon ja harrastaa puukäsitöitä myös kotonaan.

JERICKO PUEBLOS , Juvan yhtenäiskoulu, 5 B, 100 euroa

Jericko on luova lapsi. Hänen sielunmaisemansa näkyy arkipäiväisissä asioissa: pukeutumisessa, vihkotyöskentelyssä, liikunnassa, käsitöissä sekä yleisenä kiinnostuksena kaikkea kaunista kohtaan, olipa kyse musiikista tai arjen estetiikasta.

Jerickon ominta alaa on kuvataide. Hän ilmaisee kuvataiteessa itseään omaperäisesti ja kädenjälki on tarkkaa ja kaunista. Työt ovat viimeisteltyjä ja työskentely on vaivatonta, aivan kuin Jericko puhuisi siveltimellä omaa kieltään.